» Zo pak ik het aan

Zowel van zogenaamd ‘kleine conflicten’ als hele grote liggen mensen vaak wakker. De start van een interventie is eigenlijk altijd hetzelfde. Vrijwel al mijn mediations starten met aparte gesprekken. Ik hoor graag eerst alle kanten van een verhaal. Als blijkt dat meer mensen betrokken zijn bij het conflict of bij de mogelijke oplossing: dan betrek ik hen liefst ook bij de mediation.

Dan maken we een conflictanalyse. Daarna stellen we gezamenlijk de diagnose en hoe de procedure verder kan in het vat kan worden gegoten. Vaak zijn twee intakegesprekken en twee of drie gezamenlijke gesprekken genoeg voor partijen om weer verder te kunnen.

Bij grote en complexe conflicten (XL-mediation) duurt het langer en werk ik altijd samen met mediators van De Mediation Coöperatie. Samen met Jent Bijlsma ben ik bestuurder van deze coöperatie. Voor meer informatie over de Large en XL-mediations die we in coöperatie verband oppakken, kun je doorklikken naar de website van de coöperatie: www.decooperatievemediators.nl

We werken met vernieuwende en beproefde methoden: bijvoorbeeld altijd in tweetallen.

Samen leiden we aspirant mediators in strafzaken op bij Caleidoscoop en The Lime Tree. Bij verschillende rechtbanken begeleid ik geregeld aspirant mediators in strafzaken.

Samen met Nickey Smelt van Hart & Have werk ik aan de inzet van mediation bij financieel misbruik van ouderen. Dit doen we zowel in strafzaken die aan ons worden verwezen als in samenwerking met de lokale allianties die op dit gebied zijn opgezet door het Ministerie van VWS.